• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۶۹۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
صفحه نخست » کل اخبار
دکتر سید مهدی زیارت نیا

امکان افزایش صادرات محصولات کشاورزی با پلاسمای سرد

معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: افزایش صادرات محصولات کشاورزی از طریق کاهش بار میکروبی با بکارگیری فناوری پلاسمای سرد محقق می‌شود.

امکان افزایش صادرات محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری پلاسمای سردبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آقای دکتر سید مهدی زیارت نیا افزود: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را با بهره مندی از تجهیزات پیشرفته تولید پلاسما جهت ارائه خدمات پژوهشی و تخصصی به صاحبان صنایع غذایی و کشاورزی کشور راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه این شیوه امروزه در بسیاری از شاخه‌های دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای پیدا کرده گفت: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربرد‌های بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و افق‌های نوید بخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.
آقای زیارت نیا گفت: دمای پایین، پرتو‌های مختلف در طول موج‌ها و میدان‌های الکتریکی متغییر، قابلیت هدایت و عکس العمل قوی در میدان‌های الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حامل‌های باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار می‌روند.
وی به بیان چالش‌های صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و افزود: حفظ ارزش‌های غذایی محصولات در مسیر فرآوری و نگهداری مواد غذایی همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های محققان این عرصه است.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: فرآیند‌های حرارتی که امروزه برای تولید محصولات غذایی بکار می‌رود ضمن غیر فعال کردن برخی عوامل میکروبی بیماری زا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید، استفاده از فناوری‌های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی در حال گسترش است.
آقای زیارت نیا درباره سایر ویژگی‌های کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی تأکید کرد: غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم ها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، استفاده نکردن از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگی‌های استفاده از این فناوری است.
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استاندارد‌های اروپا، بهبود بازده جوانه زنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، تولید انواع آب‌های پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی اعلام کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)