• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۲۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸

کاربرد مختلف انواع پیاز در آشپزی

هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش رو دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت است.

انوع پیاز و کاربردشبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، پیاز یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی محسوب می شود و این یک مسئله‌ کاملا بدیهی است. پیاز انواع مختلفی دارد که همه‌ ما این موضوع را به خوبی میدانیم، ولی مساله‌ای که ممکن است خیلی به آن دقت نکرده باشیم، کاربرد مختلف پیاز‌ها است.

بیشتر بخوانید: پیاز بخورید تا سالم بمانید..

پیاز زرد
معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست که پوست قهوه‌ای طلایی دارد و لایه‌های داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد است. این نوع بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می شود.
این پیاز‌ها به طور معمول بین بهار تا پاییز کشت و برداشت می شود، ولی آن ها رو در انبار‌ها نگهداری میکنند، این پیاز‌ها ماندگاری خیلی بالایی دارند، آن ها رو باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. به همین دلیل در تمام فصول در بازار موجود است. پیاز زرد حکم شلوار جین رو در دنیای پیاز‌ها داره، در همه‌ی کشور‌ها شناخته شده است و در همه‌ی غذا‌ها هم می شود از آن استفاده کرد.
ویدالیا یا پیاز شیرین
این پیاز در اصل آمریکایی و اولین بار در منطقه‌ی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع، شیرین، ترد و آبدار است و کمی طعم آن به تندی میزند. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی است. همچنین پیاز‌های ویدالیای بزرگ یک انتخاب خیلی خوب برای درست کردن حلقه‌های پیازسوخاری محسوب می شوند.

کاربرد مختلف پیازها در آشپزیپیاز قرمز
این نوع رنگی زیبا با پوشش مخملی قرمز مایل به بنفش که مغز سفید رنگی دارد. به دلیل طعم ملایم و شیرینش بهترین گزینه برای مصرف به صورت خام است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فلاونوئید‌ها و فیبر بیشتری دارد. به خاطر رنگ زیباش می‌تونید برای تزیین بشقاب غذا از آن استفاده کنید.
برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. این پیاز هم در تمام فصول سال در بازار موجود است و به مدت ۳ تا ۴ ماه می‌توانید به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.

انواع پیاز و کاربردش

پیاز سفید
این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق نوع سفید و زرد در این است که پیاز سفید، شیرین‌تر و موندگاری کمتری رو نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی نوع سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاه تر است.
از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز است، می شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی بهترین گزینه است. پیاز‌های سفید کوچک در سوپ، کاسرول و تاس کباب استفاده می شود، این نوع به پیاز آبپز معروف است.

پیاز گلابی شکل
این پیاز‌ها کوچیک و شیرین هستند و طعم خاص و لذیذی دارند. در رنگ‌های سفید، زرد و قرمز در بازار وجود دارند، ولی رنگ سفید آن رایج ترند. این پیاز‌ها در ابتدا در آلمان و ایتالیا در باغچه‌های خانگی کشت می شدند. بزرگترین ناراحتی در مورد استفاده از پیاز‌های تازه‌ گلابی شکل، پوست کردن آنهاست. برای راحتی کار آنها را داخل آب جوش بندازید و به راحتی با انگشتانتان پوست های آنها را جدا کنید. این پیاز‌ها انتخاب مناسبی برای ترشی، کبابی کردن، بخارپز کردن و استفاده در تاس کباب هستند.

انواع پیاز و کاربردشپیازچه
پیازچه یا پیاز سبز که برگ‌های سبز بلندی داردو یک پیاز کوچیک و کشیده در انتهایش قرار دارد. ما ایرانی‌ها معمولا از پیازچه در سبزی خوردن استفاده میکنیم و با برگ‌های آن کوکو درست میکنیم. قسمت سفید رنگ پیازچه تند و تیز‌تر است و میتوانید آن را با زنجبیل و سیر ترکیب کرده و برای طعم دار کردن غذا‌ها ازش آن استفاده کنید، همچنین از برگ‌های پیازچه در سالاد هم می شود استفاده کرد.
پیاز بهاری
خیلی شبیه به پیازچه هستند با این تفاوت که پیازی که در انتهای برگ‌های سبز رنگ دیده می شود، بزرگ‌تر و گرد‌تر است. در واقع این یک نوع خاص از پیاز نیست بلکه همان پیاز‌های زرد، قرمز و سفید هستند که زودتر از موعد برداشت شدند. این‌ها رو می‌توانید به صورت کباب شده مصرف کنید و برگ آنها هم برای کوکو درست کردن بسیار مناسب است.

انواع پیاز و کاربردشتره فرنگی
تره فرنگی هم یکی از انواع پیاز محسوب می شود و اگر طعم خاص آن را دوست داشته باشید، برای تهیه سوپ‌های خامه‌ای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند.

شلوت یا شالت
شلوت یکیا از انواع پیاز که با لایه‌های ارغوانی روشن، یکی از سبزیجاتی است که معمولا آن را دست کم می‌گیرند. این پیاز طعم خوشمزه و تندی دارد اما بعد از خوردنش دهان بوی بدی میگیرد. یک انتخاب مناسب برای استفاده در تهیه انواع سس‌ها به خصوص سس‌هایی که سرکه دارند است. باید آن را رو ریز خورد کنید و در سرکه بریزید تا مثل ترشی رسیده بشنود. شلوت برای پخت و پز هم مورد استفاده قرار میگیرد، ولی هرگز نباید این پیاز رو سرخ کنید، چون تلخ می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)