• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۰۱۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

حمایت هدفمند و متمرکز معاونت علمی از طرح‌های فناورانه

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در جمع نخبگان قم گفت : طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان، «نخبه محور» تعریف می‌شوند.

حمایت هدفمند و متمرکز معاونت علمی از طرح‌های فناورانه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین افشین با حضور در اجتماعات نخبگان، استعداد های برتر و دانشگاهیان  استان قم  که در دانشگاه این شهر برگزار شد، با اشاره به سیاست حمایت متمرکز و هدفمند از طرح‌های شاخص و راهبردی با پرهیز از تخصیص حمایت به چند طرح دارای یک موضوع یکسان گفت: حمایت از طرح‌ها مبتنی بر اولویت کشور و توانمندی اجرا کننده صورت می‌گیرد و ستاد‌های توسعه فناوری معاونت علمی، آمادگی دارند تا حمایت‌های لازم را انجام دهند  اما این حمایت ها، یک بار و بسته به نیاز و شیوه اجرا صورت می‌گیرد.
وی افزود : با توجه به این‌که منابع معاونت علمی محدود است اگر تجهیزی در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های کشور وجود داشته باشد، بودجه‌ای از سوی معاونت علمی برای خرید دوباره یا چندباره آن توسط دانشگاه تخصیص نخواهد گرفت مگر در صورتی که با اتکا به ماده ۱۳ و ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، هزینه تحقیق و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی تولید بار اول در قالب حمایت معاونت علمی و اعتبار مالیاتی تامین شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت :  مترقی‌ترین قانون کشور را می‌توان قانون جهش تولید دانش بنیان دانست و این قانون از قرارداد‌های ارتباط با صنعت، به شیوه تخصیص اعتبار مالیاتی حمایت می‌کند. ماده ۱۱ قانون نیز حمایت از صنایع برای تحقیق و توسعه یا تحقیق و نوآوری را مورد حمایت قرار می‌دهد و در قالب این قانون، اعتبار مالیاتی برای ساخت بار اول تجهیزات آزمایشگاهی اعطا خواهد شد.
افشین، حمایت‌های هدفمند و متمرکز بر تعداد محدود طرح‌ها را موجب جلوگیری از خرد شدن و هدر رفت منابع و تمرکز برای به ثمر نشستن طرح‌های مهم و بزرگ دانست و افزود: باید منابع به صورت متمرکز روی طرح‌های اولویت دار و هدفمند سرمایه گذاری شود و بر همین اساس معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان، به جای حمایت از تعداد بسیاری از طرح‌ها و خرد کردن منابع محدود، حمایت‌های خود را بر روی تعداد محدود و مشخص طرح فناورانه مهم و اثرگذار متمرکز کرده است که این امر موجب می‌شود به ثمر نشستن طرح‌ها میسر شود.
وی با اشاره به حمایت معاونت علمی از پلتفرم‌های تسهیل کننده فرآیند‌ها و حل کننده مشکلات جامعه گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور بر وفاق ملی، به دنبال کاهش زحمات مردم با حمایت از طرح‌های نوآورانه هستیم. بخش قابل توجهی از توجه معاونت علمی روی پلتفرم‌های نوآورانه و دیجیتال فعلی و رو به توسعه است تا فرآیند‌ها برای مردم تسهیل شود.

افشین افزود : به طور مثال با حمایت معاونت علمی و قوه قضاییه، پلتفرمی طراحی شده است که فرآیند معامله خودرو و تمامی استعلام‌ها را تا مرحله تعویض پلاک پوشش می‌دهد و این رویکرد نوآورانه برای حل مشکلات و صرف زمان مردم، در سایر حوزه‌های معاملاتی نیز در حال اجرا و پیاده سازی است
وی با بیان این‌که طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان، طی یک فرآیند حدأکثر سه ماهه مجددا فعال خواهد شد، گفت : تاکید جدی داریم که انواع طرح‌ها با مشارکت و نقش آفرینی اقشار مختلف نخبگان از دانشجو تا استاد دانشگاه، تدوین و تصویب شود. هیچ طرحی یک شبه متوقف نخواهد شد و اگر طرح جدیدی تصویب شود، مدت اجرا و اعتبار آن طرح اعلام و پیش از اتمام، طرح جایگزین نیز اعلام می‌شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که طرح‌های حمایتی بنیاد با مشارکت اثربخش استعداد‌های برتر و نخبگان و مبتنی بر نیاز آنان تعریف خواهند شد افزود : باید ضمن ایجاد تنوع در طرح‌های بنیاد، زمینه برای مشارکت نخبگان و استادان در این تعریف و اجرای این طرح‌ها فراهم شود. به دنبال حمایت از اجرای طرح‌هایی هستیم که حمایت خوبی از استادان دانشگاه داشته باشد و از منابع مالی طرح‌ها استفاده کنند. تعریف طرح‌های حمایت از استادان دانشگاه با استفاده از عناوین مناسب و متناسب با توانمندی‌ها و با محور حمایت از استادان توانمند و برجسته تعریف خواهند شد.
در این نشست جمعی از نخبگان برجسته دانشگاهی و پژوهشی، نخبگان حوزوی، استعداد‌های برتر، برگزیدگان مسابقات و المپیاد‌های دانش آموزی و دانشجویی به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌هایشان پرداختند.
در بخش دیگری از سفر معاون علمی رییس‌جمهور به استان قم، طی نشست‌ها و جلساتی با حضور استاندار و مجریان طرح شهر فناور و هوشمند در قم، زمینه‌ها برای تامین زیرساخت، امکانات و برنامه‌های این طرح  بررسی شد  برای گواهی زیرساخت دانش بنیان، آمادگی و موافقت‌های اولیه برای ایجاد شهر فناور و نوآور وحمایت‌های زیرساختی از این حوزه اعلام شد. همچنین طرح ورود پلتفرم‌های ایرانی به منطقه و استفاده از ظرفیت کشور‌های همسایه برای ورود این طرح ها به خارج از کشور بررسی و امکان سنجی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و نهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رونمایی از اوراق منتخب خاوران نامه در باغ و عمارت جهانی اکبریه
سه کشته در حوادث رانندگی گلپایگان
خراسان شمالی میزبان تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر کشور
فیلم های امروز شبکه های سیما برای مخاطبان
راه اندازی سایت تلفن همراه بیمارستان شهید زارع ساری
قدردانی شورای اسلامی شهر بجنورد از سربازان گمنام امام زمان عج
سما شهبازی مغلوب نماینده میزبان شد
محدودیت های ترافیکی محورهای مواصلاتی مازندران 
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
فراخوان دومین المپیاد ملی هنر
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و نهم آبان ۱۴۰۴)
تفاهم نامه خدمات فیبر نوری به مراکز فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی منعقد شد
شناگر ایران به فینال ۱۰۰ متر کرال پشت نرسید
پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث پل جاده روستایی زو – قزلقان در بجنورد 
توقف دختر پینگ پنگ باز ایران مقابل نماینده روسیه
برپایی ۱۲ کارگاه آموزشی در نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
راه یابی تیم «ب» والیبال ساحلی ایران به جمع ۱۶ تیم برتر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)